Εύκολη σπιτική μαγιονέζα

0

Συστατικά

  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα
  • 300 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.σούπας ξίδι
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

 

  • 1Βάλε τους κρόκους σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  • 2Χτύπα τους κρόκους με το σύρμα και ξεκίνα να ρίχνεις λίγο λίγο το λάδι με ροή κλωστής.
  • 3Πρόσθεσε το λεμόνι και το ξύδι.
  • 4Δυνάμωσε το χτύπημα για να πήξει καλά η μαγιονέζα.
  • 5Τη διατηρείς στο ψυγείο.

 

Tips * SOS! Οι κρόκοι σου πρέπει να είναι οπωσδήποτε σε θερμοκρασία δωματίου αλλιώς η μαγιονέζα σου δεν θα πήξει ποτέ! Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο αντί για ηλιέλαιο.

 

About author

No comments

Esthetic | Ο,τι σας κάνει αίσθηση

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close