Καρμπονάρα με γιαούρτι

0

Είναι δυνατόν να μην σου αρέσει η καρμπονάρα; Φυσικά και όχι! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο! Τι γίνεται όμως με τις θερμίδες;

Μην ανησυχείς καθόλου γιατί σου έχουμε την πιο τέλεια και ελαφριά εκδοχή της. Είναι το ίδιο λαχταριστή και απολαυστική όσο και η original! Μέσα σε ένα μισαωράκι θα έχεις φτιάξει μια υπέροχη, με μια μικρή παραλλαγή, καρμπονάρα που θα τους ξετρελάνει όλους.

Τι θα χρειαστείς
350γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης (λινγκουίνι, φετουτσίνι ή σπαγκέτι)
1κ.σ. ελαιόλαδο
170γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα γιαούρτι πλήρες
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα, και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 αυγά

Πως θα τη φτιάξεις
1. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

2. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, βράσε νερό και ρίξε το σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά, ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι.Σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη.

3. Λίγο πριν γίνουν τα μακαρόνια, αδειάζεις το καυτό νερό από το μπολ στον νεροχύτη και μέσα στο μπολ ρίχνεις το γιαούρτι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις καλά και έπειτα ρίχνεις μέσα τα αυγά. Χτυπάς καλά το μείγμα και προσθέτεις το μπέικον.

4. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζεις και τα ρίχνεις κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύεις καλά ώστε να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα. Αν η σάλτσα βγει πολύ πηχτή, ρίξε λίγες κουταλιές από το βρασμένο νερό που έχεις κρατήσει μέχρι να φτάσεις την επιθυμητή πυκνότητα.

5. Σέρβιρε την καρμπονάρα μαζί με ένα γεμάτο μπολ τριμμένη παρμεζάνα και έναν μύλο με πιπέρι ώστε ο καθένας να προσθέσει όσο επιθυμεί.

About author

No comments

Esthetic | Ο,τι σας κάνει αίσθηση

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close