Γρανίτα κόκκινου κρασιού με αρωματικά

Τα βράδια του καλοκαιριού θέλετε να πιείτε ένα αλκολούχο ποτό αλλά ταυτόχρονα και δροσερό;

Σας έχω την λύση

Υλικά

  • 300ml κρασί κόκκινο
  • 200ml χυμό πορτοκάλι
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 σπόρους κάρδαμο

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό πορτοκάλι, και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, βγάζετε τα μπαχαρικά, ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η γρανίτα.

Από τα πρώτα 30 λεπτά της ψύξης και κάθε μισή ώρα βγάζετε το σκεύος και ανακατεύετε το μίγμα, μέχρι να παγώσει εντελώς.

Tips

Το συνεχές ανακάτεμα γίνεται για να γίνει η γρανίτα πιο αφράτη και να μην δημιουργήσει κρυσταλλάκια.

 

 

olivemagazine.gr

About author

Κωνσταντία Ζηρδέλη

Γεννήθηκε το 1990. Σπούδασε Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Της αρέσει να ρισκάρει και πιστεύει στο timing. Είναι αρκετά τρελή και φιλόδοξη.

No comments

 

Καταπολέμηση κρουσμάτων αποκλεισμού και ρατσιστικής βίας μέσω της Τεχνολογίας

Ο όρος κοινωνικός αποκλεισμός  αναδύθηκε το 1960 όταν το φαινόμενο της περιθωριοποίησης άρχισε να απασχολεί έντονα  τους επιστήμονες και τους ευαίσθητους ανθρώπους απέναντι στην αδικία. Είναι η ...
esthetic

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close