Εύκολη σοκολατόπιτα

0

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 ολόκληρη ζύμη για φύλλο πίτας (εναλλακτικά φύλλο για πίτα, σφολιάτα, κουρού, τάρτας)
  • 3 ½ κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • ½ ράβδος λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (η 1/2 ράβδος αντιστοιχεί σε 60 γραμμάρια βούτυρο)
  • 1 συσκευασία συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ (140 γραμμάρια)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε σκόνη κακάο και ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το φύλλο πίτας) και τα χτυπάτε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν ρευστός χυλός.
  3. Βάζετε το φύλλο πίτας σε ένα κυκλικό πυρέξ για τάρτες και τρυπάτε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι.
  4. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη πίτα και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα φούρνου.
  5. Αφού ψηθεί βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 15 -20 πολύ καλά πριν σερβίρετε.
  6.  Σερβίρετε με σαντιγί.

About author

No comments

 

Επίπεδη κοιλιά με αυτά τα βότανα!!

Κάνεις διατροφή και στοχευμένη γυμναστική αλλά το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δεν λέει να φύγει; Μην το βάζεις κάτω! Το συσσωρευμένο λίπος σε αυτή ...
esthetic

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close