Ξενοδοχείο που μοιάζει με «ραχοκοκαλιά»

0
Ξενοδοχείο που μοιάζει με «ραχοκοκαλιά» και επιπλέει στον ωκεανό! (video)

Ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο που επιπλέει σχεδίασε ο 32χρονος Gianluca Santosuosso, designer από το Λονδίνο. Με σχήμα που θυμίζει σπονδυλική στήλη, οι διαμένοντες στο πρωτοποριακό «floatel» θα απολαμβάνουν διαρκώς μεταβαλλόμενη θέα της θάλασσας καθώς η κατασκευή θα επιπλέει και θα κινείται διαρκώς στον ωκεανό.

Με την ονομασία MORPHotel, ο πολυτελής παράδεισος που επιπλέει θα αποτελείται από κάψουλες στις οποίες θα στεγάζονται τα δωμάτια, τα εστιατόρια και όλες οι εγκαταστάσεις που οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν σε ένα ξενοδοχείο στη στεριά. Σε κάθε άκρο της «ραχοκοκαλιάς» θα βρίσκεται ένα σκάφος που μπορεί να αποκολληθεί από την υπόλοιπη κατασκευή και να μεταφέρει τους φιλοξενούμενους στις γύρω περιοχές.

Το ξενοδοχείο αυτό μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική στα κρουαζιερόπλοια και να προσφέρει στους επισκέπτες πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι πως μπορεί να αποτελέσει «προέκταση» των πόλεων στις οποίες «δένει», προσφέροντας και στους ντόπιους πρόσβαση στα θέατρα, τα εστιατόρια και τους κήπους του.

Το MORPHotel διαθέτει ελικοδρόμιο, ηλιακά πάνελ, ταμιευτήρες νερού και… κήπο λαχανικών. «Όταν άρχισα να σκέφτομαι το πρότζεκτ, αναρωτήθηκε πιο είναι το πολυτελέστερο πράγμα, και η απάντηση ήταν ο χρόνος. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα αυτού του ατέρμονου ταξιδιού στη θάλασσα, χωρίς προορισμό, χωρίς βιασύνη», περιγράφει ο designer.

«Πιστεύω στην ιδέα του ίδιου του ταξιδιού, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Γι’ αυτό η ιδέα μου τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, ειδικά στο χώρο της φιλοξενίας».

Ξενοδοχείο που μοιάζει με «ραχοκοκαλιά» και επιπλέει στον ωκεανό! (video)

Ξενοδοχείο που μοιάζει με «ραχοκοκαλιά» και επιπλέει στον ωκεανό! (video)

hotel

About author

No comments

 

ένα μουσείο γεμάτο αυγά

Ένα μουσείο γεμάτο αυγά

Μπορεί ένα αυγό να γίνει έργο τέχνης, μουσειακό; Η απάντηση είναι το ίδιο το μουσείο Pysanka, στην Ουκρανία, που τραβάει τα βλέμματα, γιατί έχει την ...
esthetic

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close