Χθες σε ένα Ιταλικό εστιατόριο, στο τέλος του γεύματος, μας πρόσφεραν πανακότα. Ένα δροσερό γλυκό, ελαφρύ με άρωμα Ιταλίας. Αναρωτήθηκα πως φτιάχνετε και είναι κάτι ανάμεσα σε ζελέ και κρέμα. Έψαξα την συνταγή και σας την παραδίδω! Εύκολο, με λίγα υλικά, νόστιμο και με λίγες θερμίδες! Αν αναρωτιέστε πως βγήκε το όνομα πανακότα; Ακόμα το ψάχνω!
Μύρισε Ιταλία!
200 ml κρέμα γάλακτος
200ml γάλα
4 φύλλα ζελατίνης
70 γραμμάρια ζάχαρης ή στέβια
Cooking Time!
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και το ανακατεύουμε συνεχώς να μην καεί. Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και μόλις μαλακώσουν τις βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα και την ζάχαρη. Μόλις λιώσουν τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε σε φορμάκια!
* Μπορούμε στα φορμάκια πριν το μείγμα, να βάλουμε σιρόπι της αρεσκείας μας, έτσι όταν ξεφορμάρουμε θα πέσει το σιρόπι ομοιόμορφα πάνω στην πανακότα.
No comments