Το φαγητό της μανούλας είναι πάντα το καλύτερο. Το πιο νόστιμο, το πιο θρεπτικό, το πιο γευστικό. Εμείς όμως θα σας προτείνουμε κάτι πιο εναλλακτικό και όχι τόσο παραδοσιακό. Μία συνταγή, που ίσως δεν έχετε συνηθίσει, αλλά είναι πολύ εύκολη, νόστιμη και πικάντικη…
Viva Mexico!!
Θα χρειαστείτε :
· 500γρ μοσχαρίσιο κιμά
· Σάλτα ντομάτας για τον κιμά
· Μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ξηρό βασιλικό
· 2 ντομάτες (όχι πολύ ώριμες)
· 2 κρεμμύδια ξηρά ( το ροζ κρεμμύδι)
· 1 αγγουράκι
· 2 κουταλάκια Tabasco ( οχ! Κάηκα)
· Πίτες τορτίγιες
· Γιαούρτι για το σερβίρισμα
· Καλαμπόκι και λίγα μωβ φασόλια
Cooking Time
Τσιγαρίζουμε το κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.
Το αφήνουμε να βράσει και στο τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά για να μην καούνε. .
Αφού έχουμε μαγειρέψει τον κιμά και τον αφήσουμε να παγώσει, προσθέτουμε tabasco.
Αφού έχουμε μαγειρέψει τον κιμά και τον αφήσουμε να παγώσει προσθέτουμε το Tabasco ( όσο καυτερό το θέλουμε) και το καλαμπόκι με τα φασόλια. Τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Σε ένα μπολ ψιλό- κόβουμε την ντομάτα, το αγγούρι και το κρεμμύδι.
Ανοίγουμε τις τορτίγες και τοποθετούμε τον καυτερό κιμά. Προσθέτουμε τα ψιλο-κομμένα λαχανικά και τυλίγουμε τις τορτίγες μας.
Σερβίρουμε με δροσερό γιαούρτι!
Καλή σας όρεξη!!
*αντί για κιμά μπορούμε να το κάνουμε με κοτόπουλο.