Ο “σαπουνένιος” χαλβάς, αυτός με την ζελατίνα, που είναι πάντα παρών στα πανηγύρια, αυτός είναι και ο αγαπημένος μου!
Ποτέ δεν σκέφτηκα να τον φτιάξω μόνη μου στο σπίτι με δικά μου υλικά που τα ξέρω και με ξέρουν, γιατί λόγω της μορφής του θεωρούσα πως είναι δύσκολο να πετύχω την κρούστα και την υφή του… Μέχρι που τυχαία βρήκα μια συνταγή, η οποία ακολουθεί και αυτή την τεχνική 1-2-3-4 για τον χαλβά φαρσάλων, όπως γίνεται με τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά.
Μόλις διαβάσετε την λίστα με τα υλικά θα καταλάβετε τι εννοώ:
- 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
- 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
- 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 8 κ.σ. ζάχαρη
No comments