1. Πλαστελίνη με αλάτι
Υλικά :
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1/3 φλιτζάνι αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- Χρώματα τροφίμων, glitter, κλπ (προαιρετικό)
Εκτέλεση :
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο αλεύρι μας ζυμώνοντας. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγες σταγόνες γλυκερίνης για περισσότερη λάμψη. Αν το μείγμα μας είναι κολλώδες, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και αν είναι πολύ ξηρό λίγο νερό. προσθέτουμε σε αυτό το σημείο και τα χρώματα ή glitter ή άρωμα κλπ και ζυμώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια αρκετά καλά μέχρι να αποκτήσει μία λεία όψη.
2. Πλαστελίνη στην κατσαρόλα
Υλικά :
- Αλεύρι 1 φλιτζάνι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζανιού αλάτι
- 2 κουτ. κρεμόριο ( ταρτάρ). Το βρίσκεται στα Σούπερ Μάρκετ
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Χρώμα τροφίμων (περίπου 4 σταγόνες)
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό και μετά ρίχνουμε το χρώμα και το λάδι. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά ( αλεύρι – αλάτι- κρεμόριο) σιγά σιγά και ανακατεύουμε το μείγμα μας συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να αρχίζει να πήζει και να ξεκολλάει εύκολα από τον πάτο της κατσαρόλας. Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το αγγίξουμε και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια για να γίνει λείο και να αποκτήσει την όψη πλαστελίνης !
3. Πλαστελίνη με ζελέ
Υλικά :
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 2 κουταλιές σούπας αλάτι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές κρεμόριο
- 1 φακελάκι ζελέ
- Χρώματα τροφίμων (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Προσθέσουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τα με έναν αναδευτήρα για να διαλυθούν τα στερεά υλικά καλά ( να μην υπάρχουν κόμποι). Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα κουτάλι. Σιγά σιγά το μείγμα θα αρχίσει να γίνεται πολτός. Αποσύρουμε από την φωτιά όταν το μείγμα ξεκολλάει εύκολα από τον πάτο της κατσαρόλας. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20΄- 30΄και το πλάθουμε σε επίπεδη επιφάνεια. Η πλαστελίνη σας είναι έτοιμη !
No comments