Αν σας έχουν περισέψει μελομακάρονα από το εορταστικό τραπέζι, μην τα πετάξετε, κάντε τα cheese cake! Δείτε πως!
Υλικά
Μελομακάρονα (τόσα ώστε να καλύψουμε τον πάτο και λίγο από τα πλαϊνά φόρμας 23 εκ.)
250 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) κατευθείαν από το ψυγείο
1 κονσέρβα κεράσι για τάρτες/cheesecakes ή ότι θέλετε
Cooking Time
Λιώνουμε τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε φόρμα που ανοίγει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα μίγμα λείο.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μίγμα με το τυρί χτυπώντας όλα τα υλικά ώστε να ενωθούν.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Τέλος απλώνουμε το κεράσι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
No comments