Υλικά:
6 τορτίγιες
220 γρ. τυρί κρέμα
1 κ. σ. χυμός λεμονιού
1 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
¾ φλυτζ. φράουλες κομμένες σε φέτες
Ηλιέλαιο
1 κ. σ. κανέλα
1/3 φλυτζ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Χτύπησε τη κρέμα, τον χυμό λεμονιού, 1 κ. σ. ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σ’ ένα μπλέντερ.
2. Πρόσθεσε τις φράουλες στο μείγμα.
3. Χώρισέ το στις τορτίγιες. Τύλιξε τις τορτίγιες σε ρολό και δίπλωσε και τις άκρες προς τα μέσα (όπως τα μπουρίτο). Ασφάλισε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
4. Ανακάτεψε 1/3 φλυτζ. ζάχαρη με τη κανέλα.
5. Άπλωσε απορροφητικό χαρτί σε ένα ταψί.
6. Βάλε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και ζέστανέ το. Τηγάνισε τις τορτίγιες, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές.
7. Βάλε τις τορτίγιες στο χαρτί και πασπάλισέ τες με το μείγμα της κανέλας. Σέρβιρε με φρέσκες φράουλες.
No comments